Iharinkosken Kyläyhdistys ry

Myllytorppa

Torppa talvella Kokoontumistila Myllytorppa sijaitsee noin 12 km Kangasalan keskustasta itään Iharissa ns. vanhan Sahalahdentien varrella. Se toimii kyläläisten kokoontumispaikkana ja tarjoaa puitteet erilaisille harrastusmahdollisuuksille, posliininmaalaukselle, omatoimiselle käsityökerholle ja soittoharrastukselle.

Kiinteistön omistaa Kangasalan kaupunki, joka on vuokrannut sen Iharinkosken kyläyhdistykselle tilan lämmitystä, sähköä ja tavanomaista kunnossapitoa vastaan.

Myllytorpan merkitys kyläläisille ja kesäasukkaille on suuri, sillä lähiseudulla ei ole muuta yhteistä tilaa. Varsinkin kesäkahviotoiminta, joka aloitettiin kesällä 2009, on saavuttanut suuren suosion. Yhteisissä kokoontumisissa välittyy tietoa keneltä voi kysellä polttopuita, mistä saa apua, jos tarvitaan traktorityötä jne.

Myllytorpalla on keittomahdollisuudet sekä kahvi- ja ruokailukalustoa, jotka mahdollistavat tilojen vuokraamisen kokouksiin, juhlatilaisuuksiin ja erilaisiin tapahtumiin. Sisätiloihin mahtuu kerralla noin 40 henkeä ja kesäaikana määrä kaksinkertaistuu erillisen telttakatoksen ansiosta. Telttakatosta voidaan myös vuokrata ulkopuolisille. Tarkempia tietoja saatavilla olevista palveluista, hinnoista yms. löytyy erillisestä esitteestä.